O tom, co v bramborovém salátu má či nemá být vzniká hodně bouřlivých diskusí. Já respektuji to, že každý máme ten svůj vypiplaný a co je hlavní, že nám chutná.

Není přece někde psáno, že by musel být jeden jediný univerzální recept. To samé bych mohla koneckonců říct o svíčkové, sdílela jsem recept na sociálních sítích a lidé se mezi sebou začaly hádat, který recept je ten správný- ten dává čerstvou zeleninu, ten zase mraženou, někdo knedlíky polévá jiný to nesnáší, někdo nerad hovězí a proto dá vepřové…to už je samozřejmě oheň na střeše:-D. Já se ale ráda podělím o ten svůj recept a ráda si přečtu i ten vás. Napište mi do diskuse, jak ho děláte vy a třeba se vzájemně můžete inspirovat nebo dozvědět zajímavé recepty😊.

 

Recept:

  • 2 kg vařených brambor ve slupce, salátové (typ A)
  • 1-2 balíčky mraženého směsi hrášku a mrkve
  • 5 vajíček
  • 350 g Poličanky (klasická majonéza je na mě moc kyselá, doma máme raději tuhle)
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 3 a ½ lžičky soli
  • 1 lžička mletého pepře

 

Už nějaký ten rok nakupuji koření na www.korenikralu.cz , Nyní mám i slevový kód VERONIKA15, tak ho můžete využít. Seženete tam klasiku jako je kmín, pepř, ale i koření Adžika, chlebové koření, různé kořenící směsi, mlýnky s čokoládou a další. Líbí se mi, že máte na výběr jestli chcete sáček nebo kořenku, to je skvělé. Vše je na výběr v různě velkých baleních, což je super u koření, které používáte ve velkém:-). Kód platí na celý nákup a to na 15% slevu:-).

 

Proč nedávám nakládanou zeleninu do bramborového salátu? Před pár lety jsem jí dávala, ale pak se mi z ní z nějakého důvodu začalo dělat špatně. Netuším, čím to je ale můj žaludek to nedává. Proto jsem zkusila tu mraženou a jelikož mi to chutnalo, tak jsem to nechala. Někdy dávám jeden sáček, někdy dva…jak kdy😊

Brambory uvařte ve slupce doměkka. Poté oloupejte a nakrájejte na menší kostky.

Mraženou zeleninu vařte doměkka a poté propláchněte studenou vodou nebo nechte vychladnout. Nechte jí okapat v sítu, ať v ní nezůstane moc vody.

Vajíčka uvařte natvrdo a pomocí kráječe na vajíčka udělejte kostičky.

Mám takový trik na dresink. Vezmu si misku a dám do ní Poličanku, hořčici, cukr, sůl a pepř. Promíchám, nechám pár minut odstát a poté opět promíchám. Jelikož mám vše přesně navážené a vím, že jsme s chutí salátu takhle spokojeni, nemusím už pak nic dochucovat. Výhoda je, že se vše pěkně promíchá a rozpustí. Pak už tím jen přelijete brambory, vajíčka a zeleninu a promícháte. Stačí minuta míchání a salát je hotový. Není nutné u toho hodinu stát a přidávat trochu toho, trochu od toho a ladit chuť. To je přesně ten důvod, proč jsem si vše zapsala tak, abych vždy dosáhla stejné chuti😊.

Teď už jen chybí kuřecí řízek (ryby nejím a Jarda se kaprovi vyhýbá, protože mu několikrát uvízla kost v krku a už to prý nechce nikdy zažít). U nás tedy jedině řízek.

Jak to máte vy: jste tým ŘÍZEK anebo KAPR? Napište😊