Došly vám brusinky, ale svíčkovou si bez nich nedokážete představit? Udělejte si brusinkový džem ze sušených brusinek. Tento recept jsem vymyslela, když jsem nakoupila  svíčkovou a až doma zjistila, že jsem nekoupila brusinky. Naštěstí tyhle brusinky chutnají skoro stejně, takže byla večeře zachráněná aniž bych musela zpátky do obchodu.

Suroviny

  • 100g sušených brusinek
  • 70ml vody
  • 60g cukru
  • 2 lžičky citrónové šťávy

Příprava

  1. Sušené brusinky namočte přes noc nebo na minimálně 8 hod do vody.
  2. Druhý den namáčecí vodu slijte.
  3. Namočené brusinky, vodu, cukru a citronovou šťávu přiveďte k varu a 5 minut povařte.

 

Použití: na svíčkovou, do omáčky.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 1 měsíc