Máte rádi různé závitky? Tak to se vám bude hodit recept na tenhle dip. Nejlíp chutná se závitky z rýžového papíru. Namočíte si rýžový papír, dovnitř dáte zeleninu jako je okurka, mrkev…dál třeba cizrnu nebo kuřecí maso a nějaké ty bylinky jako je koriandr. Zabalíte, namočíte do dipu a dokonalá večeře je na světě.

Anebo jen vezměte salátový list, do něj dejte okurku, mrkev a opečenou cizrnu. Polijte dipem a posypte sezamem. To je taky velká dobrota:-P. Doporučuji vyzkoušet i na salát místo závitky.

 

Miso dip:

 

Arašídové máslo si doma snadno vyrobíte z pražených arašídů. Klidně mohou být solené, to vůbec nevadí. Chce to ale silný mixér, ideálně s pěchovátkem abyste nemuseli zastavovat a pravidelně míchat. Po cca 2 minutách mixování budete mít krásně hladké máslo. V obchodě totiž často obsahuje i suroviny, které tam vůbec mít nemají.

Vše na dip dejte do misky a dobře promíchejte metličkou. Ochutnejte a podle chuti přidejte cokoliv, co vám tam chybí – víc chilli, citronu, sůl, rýžový ocet… Pro hustý dip použijte méně vody, k namáčení závitků dejte zase více.

Kdo má rád, může přidat i trochu česneku anebo rýžového octa