Když se hrál hokej přemýšlela jsem nad tím co udělat k fandění (ano, je už to docela dávno, jen mi to trvalo déle sem nahrát). Vzpomněla jsem si, jak nám taťka dělal jako dětem pečené chleby s moravankou. Tak jsem dala dohromady něco podobného. Chtěla jsem, aby to bylo podobné hospodskému jídlu a obložené  chleby a podobné věci jsou přesně to, co v hospodě dostanete. Nebo taky nakládaný hermelín (mňam).

Na obložené chleby budete potřebovat chleba, vysočinu, krémžskou hořčici, šunku, kyselou okurku, sýr, hermelín a moravanku. Moravanka je nakládaná zelenina ve sladkokyselém nálevu. Dodá chlebům jedinečnou chuť a taky budou pěkně pálit, když použijete i feferonku která v nich je.

Hokej už se sice dohrál, ale důležité zápasy se hrají každý den. A co by to bylo za fandění bez dobrého jídla?

 

Množství: 8 obložených chlebů

Doba přípravy: 10 minut

 

Budete potřebovat:

  • 8 chlebů
  • 100g eidamu (lepší je vcelku, budete ho strouhat)
  • 100g vysočiny
  • 3 lžíce kremžské hořčice
  • Kyselé okurky
  • Rajče
  • Moravanka (kyselá zelenina ve skle)
  • Můžete přidat: Hermelín, parmezán a pár plátků šunky

 

 

Připravte si 8 krajíců chleba. Měla jsem plátky velké asi tak 10 cm. Byl to menší chleba

Každý krajíc potřete kremžskou hořčicí. Teď na chleby rozdělte plátky vysočiny.

Eidam nastrouhejte a posypte s ním všechny chleby.

Chleby dejte na plech a vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečte tak dlouho, aby se sýr rozpustil a chleby byly křupavější.

Po vyndání ozdobte chleby moravankou, kousky rajčat a na hranolky nakrájenou kyselou okurkou. V Moravance je i červená feferonka. Kdo ji má rád může přidat i nakrájenou feferonku (je docela pálivá, tak stačí trochu). Moravanka obsahuje kyselo okurku tak nemusíte kupovat.

Kdo chce může na chleby přidat i hermelín, plátky parmezánu nebo namísto vysočiny použít šunku.

Dobrou chuť 😊