Rychlá a jednoduchá čínská polévka s vajíčkem, zeleninou a chilli papričkou. Teda to chilli je volitelné, můžete ji udělat i v nepálivé verzi. Čínské polévky jsem si dříve kupovala v restauracích, protože jsem nevěděla, jak je uvařit. Nakonec to ale není nic těžkého. U téhle polévky opět platí, že v jednoduchosti je krása.

 

Suroviny:

  • 1 litr zeleninového vývaru (RECEPT)
  • 100g mražené zeleninu (použila jsem hrášek a mrkev, lze použít i mix na čínskou polévku nebo jinou zeleninu)
  • 2 vejce
  • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • Špetka mletého černého pepře
  • Volitelné: 1cm červené chilli papričky

 

Postup:

Zeleninový vývar přiveďte k varu. Přidejte mraženou zeleninu, sójovou omáčku, sůl a pepř.

Pro přiostření polévky přidejte i nadrobno nakrájenou červenou chilli papričku. Každá pálí trochu jinak, nejdříve dejte raději méně a kdyžtak ještě přidáte. Použít můžete i mleté chilli, zkuste špetku a uvidíte.

Polévku vařte 5 minut. V misce rozšlehejte vajíčko a za stálého míchání vlijte do polévky. Nyní je polévka hotová.

Poznámka:

Tato polévka se dá udělat v mnoha provedeních. Pálivá, nepálivá, s různými druhy čerstvé i mražené zeleniny. Také masem nebo houbami. Dělám ji v mnoha verzích. Někdy dávám více sójové omáčky…podle chuti😊.