Upečte si vynikající čokoládové cookies s kousky čokolády. Jsou tak jemné, nadýchané a kakaové. Když je ochutnáte hned chvilku chvilku po vytažení z trouby bude čokoláda ještě rozteklá. Je to jako jíst sušenku a namáčet si jí do rozpuštěné čokolády. Jednoduché a naprosto dokonalé.

Suroviny

  • 150g hladké mouky
  • 100g třtinový cukr
  • 100g změklé hery nebo másla
  • 50g čokoládových peciček nebo nakrájené čokolády
  • 12g kakaa (6 lžiček)
  • 1 vejce
  • 1 lžička medu
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva (6g)
  • Špetka soli

 

Příprava

  1. Všechny suroviny smíchejte a vypracujte z nich těsto. Kousky čokolády přidejte až na závěr.
  2. Vytvořte váleček a zabalte těsto do folie a uložte na hodinu do lednice.
  3. Záleží na tom jakou chcete velikost sušenek. Počítejte s tím, že se ještě tak o třetinu zvětší (do stran). Z válečku budeme rovnou tvořit sušenky a proto jej vyválejte o něco menší než sušenky chcete.
  4. Ztuhlé těsto nakrájejte na plátky o síle asi 1cm a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Těsto vystačí na 15-25 sušenek (ale záleží na velikosti). Zanechte mezi nimi dostatek místa, aby se neslepily. Tento recept je na 2 velké plechy sušenek. Nesnažte se je dávat na jeden plech protože se vám slepí dohromady.
  5. Sušenky na plechu můžete ještě ozdobit kousky čokolády nebo čokoládovými pecičkami.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 10 minut. Možná se vám budou zdát ještě měkké, ale to je v pořádku. Po vychlazení sušenky ještě vytvrdnou a kdybyste je pekly déle byly by dost tvrdé.

 

Skladování: v uzavřené dóze při pokojové teplotě nebo v lednici

Trvanlivost: 3 dny