Upečte si vynikající čokoládové cookies s kousky čokolády. Jsou tak jemné, nadýchané a kakaové. Když je ochutnáte hned chvilku chvilku po vytažení z trouby bude čokoláda ještě rozteklá. Je to jako jíst sušenku a namáčet si jí do rozpuštěné čokolády. Jednoduché a naprosto dokonalé.
Suroviny
- 150g hladké mouky
- 100g třtinový cukr
- 100g změklé hery nebo másla
- 50g čokoládových peciček nebo nakrájené čokolády
- 12g kakaa (6 lžiček)
- 1 vejce
- 1 lžička medu
- 1/2 balíčku prášku do pečiva (6g)
- Špetka soli
Příprava
- Všechny suroviny smíchejte a vypracujte z nich těsto. Kousky čokolády přidejte až na závěr.
- Vytvořte váleček a zabalte těsto do folie a uložte na hodinu do lednice.
- Záleží na tom jakou chcete velikost sušenek. Počítejte s tím, že se ještě tak o třetinu zvětší (do stran). Z válečku budeme rovnou tvořit sušenky a proto jej vyválejte o něco menší než sušenky chcete.
- Ztuhlé těsto nakrájejte na plátky o síle asi 1cm a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Těsto vystačí na 15-25 sušenek (ale záleží na velikosti). Zanechte mezi nimi dostatek místa, aby se neslepily. Tento recept je na 2 velké plechy sušenek. Nesnažte se je dávat na jeden plech protože se vám slepí dohromady.
- Sušenky na plechu můžete ještě ozdobit kousky čokolády nebo čokoládovými pecičkami.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 10 minut. Možná se vám budou zdát ještě měkké, ale to je v pořádku. Po vychlazení sušenky ještě vytvrdnou a kdybyste je pekly déle byly by dost tvrdé.
Skladování: v uzavřené dóze při pokojové teplotě nebo v lednici
Trvanlivost: 3 dny