Nadýchané dozlatova upečené houstičky na hot dogy. Pokud se chystáte dělat plněné americké hotdogy určitě vyzkoušejte. Rohlík se na jejich přípravu nehodí a když už v obchodě housky na hot dog seženete jsou většinou dost drolivé nebo se při jídle rozpadají. Ještě jste hot dogy nevyzkoušely? Podívejte se na mé stránky na recept na hot dogy s karamelizovanou cibulkou a sýrem. Připravte je na dětskou oslavu, grilování nebo setkání s přáteli a uvidíte, že se po nich jen zapráší.

Suroviny

Na 8 housek:

  • 600g hladké mouky
  • 250ml teplé vody
  • 80ml oleje
  • 50g cukru
  • 2 sáčky sušeného droždí
  • 1 vejce
  • 1 lžička Soli
  • +1 vejce na potření

Příprava

  1. Vodu, droždí a lžičku cukru smíchejte a nechte 10 minut odstát
  2. Smíchat se zbytkem surovin
  3. Z těsta vytvarujte housky (ovál) a poválejte v mouce.
  4. Housky nechte 10 minut kynout.
  5. Vytvořte váleček, ne placku. Pokud nedrží tvar zapracujte do nich trochu mouky
  6. Potřete vejcem. Pečte najednou (když překynou mohou popraskat, chutnají stejně dobře jen už tak dobře nevypadají)
  7. Pečte na 190 stupňů dohněda 12-15 minut

 

Skladování: v lednici nebo při pokojové teplotě (v uzavřeném obalu)

Trvanlivost: 3 dny