Tenhle chléb si zamilujete. Nejenže je moc dobrý, ale má také velice dlouhou trvanlivost. Při správném skladování vám vydrží i celý měsíc!

 

Suroviny:

  • 250 ml vlažné vody
  • 65 g celozrnné špaldové nebo žitné mouky
  • 35 g dýňových semínek
  • 35 g pšeničných otrub
  • 30 g sezamu/ loupaných konopných semínek
  • 25 g jemných pšeničných vloček
  • 1 lžíce pšeničného sirupu SUNFOOD VM s.r.o.
  • ½ lžičky mořské nebo himalájské soli

 

Vše smíchejte v míse a nechte 5 minut odstát. Dýňová semínka můžete pokrájet anebo je nechat vcelku.

Těsto nalijte na velký plech vyložený pečícím papírem nebo podložkou na pečení. Rozetřete do stran. Pokud při roztírání vznikají mezery, je lepší použít lžíci a těsto „rozťukat“ do stran.

Vložte do trouby předehřáté na 175 stupňů. Pečte 15 minut, vyndejte a pomocí nože rozkrájejte na 9 dílů. Po 30 minutách chléb podeberte a otočte, aby se udělal i z druhé strany. Teď už stačí jen 10 minut a je hotový.

Po vyndání nechte chlebík vychladnout do mřížce. Až zcela vychladne, uložte ho do zavírací dózy.

 

Co se k němu hodí? Sladké i slané pomazánky. Třeba žervé se šunkou a rajčaty, hummus a okurka, čokoládová pomazánka…