Vynikající svačinka, která vám dodá energii. Můžete si je vzít do práce, školy, na výlet…prostě kdekoliv. Já si je ráda beru sebou na výlety. Často mě honí mlsná a takhle mám po čem hned sáhnou😊.

 

Suroviny:

  • 200 g arašídového másla (použila jsem domácí z pražených arašídů)
  • 110 g ovesných vloček
  • 30 g pšeničného sirupu SUNFOOD VM s.r.o
  • 2 lžíce mandlové mouky
  • ½ lžíce mandlového másla
  • 65 g datlí bez pecky
  • ½ lžičky mleté skořice
  • Voda podle potřeby
  • Hořká čokoláda na polití

 

Ovesné vločky, mandlovou mouku a skořici dejte do robota a rozmixujte.

Datle dejte namočit na pár minut do horké vody, budou se vám pak lépe mixovat. Vodu slijte, přidejte je do robota a rozmixujte. Tuto směs vysypte do mísy a k tomu přidejte zbytek surovin (arašídové máslo pokojové teploty, mandlové máslo, pšeniční sirup). Rukama propracujte. Pokud těsto nedrží pohromadě přidejte buď pár lžiček vody anebo ještě trochu arašídového či mandlového másla.

Vyválejte kuličky. Mně jich vyšlo 18, protože jsem je dělala trochu větší.

Nakonec kuličky polijte rozpuštěnou hořkou čokoládou. Aby byla trochu tekutější, můžete do ní přidat trošičku kokosového oleje.

Dejte ztuhnout do lednice a uložte do dózy.

Poznámka: Pokud máte silnějšího robota, můžete vše rozmixovat najednou. Ten můj je slabší, a tak arašídové máslo musím přidávat až do rozmixovaných vloček a datle předem namáčet.