Nedovedete si pečivo bez másla ani představit? Zkuste ho trochu vylepšit a přidejte do něj čokoládá. Vznikne vám čokoládové máslo, které chutná skvěle na každém sladkém pečivu.

Suroviny

  • 90g másla
  • 16 kostek čokolády (75 gramů)

Příprava

  1. Máslo s čokoládou zahřejte v mikrovlnce (cca 30 sekund) nebo vodní lázni.
  2. Po vyndání směs dobře promíchejte a přelijte do formy. Používám malé silikonové formy na pralinky, ale stačit bude jakákoliv ze silikonu. Pokud nemáte vyložte formu pečícím papírem aby šlo máslo dobře vytáhnout. Další možností je použít zavírací sklenici a nechat máslo v ní.
  3. Čokoládové máslo dejte ztuhnout do lednice. Když je máslo úplně tuhé můžete ho vyklopit z formiček nebo velké formy. Uložte do obalu. Pokud máte máslo ve sklenici nechte ho před použitím pár minut povolit.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: stejná jako trvanlivost použitého máslo

 

TIP: čokoládové máslo můžete použít i jako polevu