Když jsme byly na dovolené v Rokytnici, zavítali jsme i do blízkého Polska. Konkrétně do Sklářské Poruby. Překvapilo mě, že na každém rohu nakoupíte desítky různých druhů sýrů. Všechny byly vynikající a za pár korun! Dokonce jsme stánek se sýry potkali i po cestě na vodopády. Řekněte mi, kde u nás v lese na horách potkáte stánek se sýry?:-D. Tak jsme si jako svačinku dali opečený oštiepok. Vyšel v přepočtu na 20 korun a byl vynikající.

 

Domů jsme odjížděli s taškou sýrů jako suvenýr pro nás i celou rodinu. Bohužel jsme těch sýrů vzali asi málo, protože se nějak rychle snědly. Zase jsem na grilovaný sýr dostala chuť, a proto jsem musela do obchodu. Teprve teď jsem si uvědomila, jak jsou u nás tyhle sýry drahé. V Polsku vyšlo 6 sýrečků 36 korun a mě v Bille stáli 99Kč. Ale byly vynikající, to se jim musí nechat, a ještě k tomu byla brusinková omáčka😊.

 

Suroviny:

  • 6 oštiepků na gril (koupila jsem krabici sýrů s brusinkovou omáčkou v Bille)
  • Brusinky – použila jsem Allnature, též z Billy + omáčku, která byla k sýrům
  • Bagety

 

Postup:

Sýry můžete opéct doma na pánvi, v troubě, na elektrickém grilu anebo na venkovním grilu. Tentokrát jsem je upekla na grilu – na dřevě. Pravda je, že na ohni chutnají lépe, je tam taková ta chuť navíc, kterou má vše, co opečete na ohni.

Bagetu nakrájejte na kousky.

Sýr opečte z obou stran dozlatova. Pečte ho vcelku, nekrájejte ho.

Opečený sýr dejte na talíř, přidejte nakrájenou bagetku a brusinkový džem. Kdo chce, může si bagetu opéct do křupava.

 

Křupavá domácí bageta