Ghí je indické máslo u nás spíše známe pod názvem přepuštěné máslo které delším vařením zbavíme mléčné složky. Má mnoho pozitivních účinků pro naše zdraví jako je podpora imunity nebo jeho schopnost vázat na sebe toxiny a odvádět je s těla. Dnes se podíváme na to jak a proč si vyrobit mléko s ghí. Smícháním těchto dvou složek získáte účinný lék na překyselení žaludku. Překyselení žaludku je nepříjemná záležitost a je často doprovázená kyselým pocitem v ústech, nevolností nebo nadýmáním. Teplé mléko s ghí ulevuje od příznaků spojených s překyselením a také s jeho léčbou. Také pomáhá zlepšit trávení a uleví při zácpě. Vše co je v žaludku špatně do sebe natáhne a vezme s sebou. Mléko s ghí můžete pít i jako prevenci pro dobré zažívání, žaludečních problémů a také nemocí.

Suroviny

  • 250ml teplého mléka
  • 1 lžíce ghí

Příprava

Mléko ohřejte a smíchejte s ghí. Pijte večer před spaním (může lépe působit). Nemusí to být úplně těstně před spaním stačí i hodinku nebo dvě. Pokud vám mléko nechutná bez cukru oslaďte ho lžičkou medu.

 

Skladování a trvanlivost: nápoj je určený k okamžité spotřebě