Neznám nic lepšího než hrnek horké čokolády. Mám hned lepší náladu a prohřeje celé tělo. Tento recept je na opravdu hustou čokoládu plné kakaa a samozřejmě i pravé čokolády. Čokolády z pytlíku mi nikdy nechutnaly a proto si vždy ráda připravím hrnek domácí. Doporučuji na špatnou náladu nebo až přijdete promrzlí zvenku.

Suroviny

  • 240ml mléka nebo smetany
  • 75g mléčné nebo hořké čokolády (15 kostek)
  • 35g cukru
  • 12g hořkého kakaa
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky mleté skořice

*lze nahradit čokoládovým pudingem

Příprava

  1. Cukr, kukuřičný škrob, skořici a kakao smíchejte s několika lžícemi mléka
  2. Zbytek mléka přiveďte k varu.
  3. Za stálého míchání přidejte připravenou směs s mlékem
  4. Vařte 2 minuty. Pořád míchejte, protože se čokoláda dost rychle připaluje.
  5. Odstavte a přidejte nalámanou čokoládu. Míchejte dokud se čokoláda nerozpustí.