Amarantové sušenky jsou ideální sladkostí pro všechny kdo se starají o své zdraví, vegany a osoby s nesnášenlivostí laktózy. Jsou slazené pouze třtinovým cukrem a obsahují zdravý kokosový olej. Abyste si mohly sušenky připravit kdykoliv a nemuseli se odvažovat se surovinami můžete si připravit vlastní sušenkovou směs. Až na sušenky dostanete chuť stačí přidat vodu a kokosový olej. také je můžete darovat někomu blízkému a potěšit ho tak chutným a originálním dárkem.
SUROVINY
Na 2 plechy:
- 200g amarantu
- 100g špaldové mouky
- 100g třtinového cukru
- 10g hořkého kakaa
- 1 lžíce mletých chia semínek
PŘÍPRAVA
Nejdříve rozmixujte chia semínka až z nich zůstane jen prášek.
Přidejte špaldovou mouku, třtinový cukr, hořké kakao a vše promíchejte.
Nakonec vmíchejte amarant a ještě jednou směs promíchejte.
Směs nasypte do zavírací sklenice nebo dózy. Přidejte etiketu s datem a návodem k použití. Až bude mít na sušenky chuť stačí postupovat podle návodu.
Přidáte pouze:
- 75g kokosového oleje
- 3 lžíce vody
- Směs na sušenky nasypte do mísy.
- Přidejte kokosový olej a vodu. Míchejte dokud se všechny suroviny nespojí.
- Vše důkladně promíchejte.
- Z těst udělejte kuličky a rozložte je s na plech. Prsty nebo vidličkou těsto zmáčkněte a vytvořte sušenku. Pokud je těsto drobivé přidejte lžíci vody. Počítejte s tím, že se už nezmění velikost ani výška sušenek. Podle toho je udělejte vysoké a široké tak jak chcete.
- Pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů po dobu 12-15 minut. Když je upečete méně budou měkčí, když více budou křupavější. Já osobně mám radši křupavější. Záleží na velikosti sušenek a proto je po po choďte často kontrolovat.
Skladování: při pokojové teplotě nebo v lednici
Trvanlivost: 1 týden