Amarantové sušenky jsou ideální sladkostí pro všechny kdo se starají o své zdraví, vegany a osoby s nesnášenlivostí laktózy. Jsou slazené pouze třtinovým cukrem a obsahují zdravý kokosový olej. Abyste si mohly sušenky připravit kdykoliv a nemuseli se odvažovat se surovinami můžete si připravit vlastní sušenkovou směs. Až na sušenky dostanete chuť stačí přidat vodu a kokosový olej. také je můžete darovat někomu blízkému a potěšit ho tak chutným a originálním dárkem.

SUROVINY

Na 2 plechy:

  • 200g amarantu
  • 100g špaldové mouky
  • 100g třtinového cukru
  • 10g hořkého kakaa
  • 1 lžíce mletých chia semínek

PŘÍPRAVA

Nejdříve rozmixujte chia semínka až z nich zůstane jen prášek.

Přidejte špaldovou mouku, třtinový cukr, hořké kakao a vše promíchejte.

Nakonec vmíchejte amarant a ještě jednou směs promíchejte.

Směs nasypte do zavírací sklenice nebo dózy. Přidejte etiketu s datem a návodem k použití. Až bude mít na sušenky chuť stačí postupovat podle návodu.

Přidáte pouze:

  • 75g kokosového oleje
  • 3 lžíce vody
  1. Směs na sušenky nasypte do mísy.
  2. Přidejte kokosový olej a vodu. Míchejte dokud se všechny suroviny nespojí.
  3. Vše důkladně promíchejte.
  4. Z těst udělejte kuličky a rozložte je s na plech. Prsty nebo vidličkou těsto zmáčkněte a vytvořte sušenku. Pokud je těsto drobivé přidejte lžíci vody. Počítejte s tím, že se už nezmění velikost ani výška sušenek. Podle toho je udělejte vysoké a široké tak jak chcete.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů po dobu 12-15 minut. Když je upečete méně budou měkčí, když více budou křupavější. Já osobně mám radši křupavější. Záleží na velikosti sušenek a proto je po po choďte často kontrolovat.

 

Skladování: při pokojové teplotě nebo v lednici

Trvanlivost: 1 týden