Máte doma plno jablek a nevíte, co s nimi? Udělejte jablečnou náplň. Bude se vám hodit do koláčů, štrůdlu a dalších receptů.

Recept je strašně jednoduchý, za chvilku máte hotovo. Takto zavařená jablka vám vydrží celý rok. Není nad to, pochutnat si na jablíčkách z vlastní zahrádky, že ano😊.

 

Jelikož vám zbyde plno jablečných slupek, určitě mrkněte na to, co z nich můžete upéct nebo uvařit. Je škoda je vyhodit, budete se divit, kolik věcí z nich ještě můžete udělat.

Recepty z jablečných slupek

 

Suroviny:

  • 1kg červených jablek
  • 1 lžička mleté skořice
  • Volitelné: pár hřebíčků

 

Množství si upravte podle toho, kolik jablek máte.

 

Postup:

Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo.

Přidejte mletou skořici a promíchejte.

Nastrouhaná jablka napěchujte do čistých sklenic. Na vrch náplně můžete přidat pár hřebíčků.

Okraje otřete a zavíčkujte. Já jsem zavařovala malé sklenice po 200 gramech, zavařila jsem je na 85 stupňů po dobu 20 minut. Chtěla jsem menší sklenice, aby se hned celé spotřebovaly.

Jablka při zavaření pustí trochu šťávy.

 

Další možnost je nakrájet jablka na tenké plátky, a to i se slupkou. Přidat skořici (lze ji vynechat) a dát do sklenic.

 

Použití: Do štrůdlu, muffinů, koláčů, buchet…

 

Skladování a trvanlivost: Jablka vydrží v chladu a suchu minimálně 1 rok.