SUROVINY
- 60 gramů prášku do pečiva (5 sáčků po 12 gramech)
- 25 gramů perníkového koření
- 1 lžička kukuřičného škrobu
Postup
Podle toho, kolik budete prášku chtít, upravte množství výše uvedených surovin.
Všechny suroviny dejte do suché misky a dobře promíchejte metličkou. Poté prášek přesypte do do uzavíratelné dózy. Používám na to klasické zavařovačky, které si schovávám od různých jogurtů apod.
Dříve jsem si prášek rozdělovala do malých zip sáčku z mydlovysvet.cz, ale teď mi to přijde zbytečné. Stačí mi ta zavařovačka a taky je to šetrnější k životními prostředí. Jen je třeba mít váhu, abyste si potřebné množství mohli odměřit a je to.
Použití: Na 1 kilo mouky použité v receptu použijte 40 gramů kypřicího prášku do perníku, na 500 gramů použijte 20 gramů. Podle toho kolik je mouky v receptu, množství upravte. Dávkujte úplně stejně jako jste zvyklí z kupované směsi.
Skladování: při pokojové teplotě mimo dosah vlhkosti. Vlhkost by mohla způsobit předčasnou reakci prášku, proto ho dobře uzavírejte, nesahejte do něj mokrou lžičkou nebo ho nenechávejte u sporáku.
Trvanlivost: 1 rok