Lečo je pro mě klasika, která u nás byla po celé léto několikrát do týdne. Rodiče měli plnou zahradu rajčat a paprik a tohle byl skvělý způsob, jak je využít. Aby toho leča nebylo málo ještě zavařily desítky sklenic na zimu. I když to z ní jako když lečo musím nenávidět je tomu vlastně naopak. Lečo mám moc ráda a úplně nejvíc mi chutná ze zeleniny z naší zahrádky. Chutná dobře s vařeným bramborem i chlebem. Vždycky si nezapomenu schovat semínka z paprik i rajčat aby jsme příští rok semínka nemuseli kupovat.

Na fotce vidíte celozrnný toastový chléb, ale původně tam měli být brambory. Rodiče si doma vždycky dávali chleba, ale já mám jako přílohu nejradši brambory. Bohužel jsem koupila pěkné brambory, které se během pár dnů zkazily a tak nám nic jiného než chleba nezbylo

 

SurovinY

  • 1kg rajčat
  • 500g červené papriky
  • 350g párky nebo buřty
  • 300g zelené papriky
  • 2 velké cibule(250g)
  • 5 vajec
  • 5 lžic cukru
  • 2 lžičky soli
  • 1/8 lžičky pepře

 

Příloha: brambory, pečivo. Při bezlepkové dietě zvolte brambory, rýži nebo bezlepkové pečivo.

 

Příprava

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na kostky. Stejně tak i rajčata a párky. Vše si pěkně připravte do misek, nebudete se s tím muset zdržovat během vaření.
  2. Cibuli orestujte společně s paprikou na trošce oleje. Po pár minutách přidejte i rajčata, zakryjte pokličkou a vařte 20-30 minut do rozvaření rajčat. Nakonec přidejte párky a za stálého míchání i vajíčko. Promíchejte a vařte do zredukování tekutiny asi 10 minut (záleží na vás, jak máte lečo rádi)
  3. Podávejte s vařeným bramborem nebo pečivem