Recept na rychlou a snadnou večeři, oběd nebo svačinku. Místo klasického hotdogu můžete vyzkoušet párek do rohlíku zapéct. Recept můžete ještě vylepšit když párek obalíte šunkou nebo sýrem. Nejlepší na tom je to, že těsto kyne pouhých 10 minut takže máte upečeno za chvilku. Netradiční párky v rohlíku si s sebou můžete vzít i do práce nebo na výlet. Chutná totiž skvěle i studený.

Suroviny

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 260g hladké mouky
  • 120ml teplé vody
  • 40ml oleje
  • 25g cukru
  • 4 vídeňské párky
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 1 vejce na potření
  • 1/2 lžičky soli
  • Kečup nebo hořčice na polití

Volitelné:

*4 plátky šunky

*4 plátky plátkového sýra

Příprava

  1. Teplou vodu (nesmí být vařící, stačí okolo 45 stupňů) smíchejte s cukrem a droždím ve větší míse. Nechte 5 minut stát. Ničím nezakrývejte, aby ke kvásku mohl vzduch.
  2. Do mísy přisypte mouku, olej a vypracujte těsto.
  3. Zakryjte utěrkou a nechte 10 minut kynout
  4. Párek zbavte igelitového obalu pokud ho má. Jestli používáte šunku a sýr párek jimi obalte.
  5. Těsto rozdělte na 4 stejné díly a po jednom z nich vyválejte 30-35 cm dlouhého hada. Obtočte ho kolem párku a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Pokračujte tak se zbytkem párků až budou všechny obalené. Konce válečku přilepte k již obtočenému těstu. Můžete je potřít kapkou vody aby se k sobě těsto lépe přilepilo.
  6. Potřete je rozšlehaným vejcem
  7. Vložte do předehřáté trouby a pečte na 190 stupňů dohněda cca 15-20 minut

Podávejte horké nebo studené spolu s hořčicí nebo kečupem

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 2 dny

 

TIP: Nakrájejte na plátky jako roládu a podávejte místo chlebíčků