Pistáciové mléko má jemnou pistáciovou chuť a krásnou zelenou barvu. Nejraději mléko piju samotné nebo si s ním zaliju cereálie. Jeho ořechovou chuť také můžete využít v koktejlech nebo na pečení. Není vhodné jen pro vegany, ale také pro alergiky (neobsahuje laktózu). Mléko z pistácií je mým favoritem a vřele ho doporučuji. Jestli máte rádi pistácie, pak musíte ochutnat i pistáciové mléko. Byla by škoda se připravit o něco tak neskutečně dobrého a navíc i zdravého.

Suroviny

  • 1000ml vody
  • 100g syrových pistácií

Příprava

  1. Pistácie zalijte vodou a rozmixujte. Trvá to okolo 2 minut, ale záleží na typu mixéru.
  2. Mléko přeceďte přes cedník nebo látkový sáček. Z mléka vymačkejte co nejvíce tekutiny.
  3. Podle chuti mléko oslaďte (agávový sirup, kokosový cukr…) nebo pro vanilkovější chuť přidejte pár kapek vanilkového extraktu

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3-4 dny