Připravte si pizza taštičky plněné šunkou a sýrem. Pokud milujete pizzu určitě si tyto taštičky také zamilujete. Stačí těsto na pizzu potřít rajčatovou omáčkou nebo kečupem, na to dát šunku a sýr. Taštičky ještě před pečením potřete vajíčkem a můžou jít do trouby. Výborná večeře je během chvilky hotová. Také si jé můžete připravit na piknik nebo výlet protože chutnají skvěle i studené.

Suroviny

Těsto:

  • 270g hladké mouky
  • 160ml teplé vody
  • 2 lžíce oleje
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 1 lžička soli

 

Náplň:

  • 200g šunky
  • 200g nastrouhaného sýra (eidam, mozarella…)
  • Kečup nebo rajčatové omáčky na pizzu*

*recept na rajčatovou omáčku je po receptem. Množství šunky a sýra je orientační můžete samozřejmě upravit podle chuti

Volitelně:

1 vejce na potření pro krásně hnědou barvu

 

Příprava

  1. Teplou vodu (ne vařící) smíchejte se sušeným droždím a nechte 10 minut stát
  2. Přidejte mouku, olej a sůl a vypracujte pružné těsto. Pár minut to trvá, ale můžete si to usnadnit v robotu
  3. Těsto nechte 30 minut zakryté utěrkou vykynout.
  4. Z vykynutého těsta vyválejte na pomoučněném vále tenký plát
  5. Nožem vykrojte asi 10 centimetrů velká kolečka.
  6. Všechny kolečka potřete kečupem nebo sugem. Vyhněte se okraji, ten musí zůstat bez omáčky. Poklaďte plátky šunky a zakončete strouhaným sýrem. Šunku můžete nechat vcelku nebo nakrájet na kostičky.
  7. Okraje jen lehce potřete vodou. Voda bude fungovat jako lepidlo a těsto slepí dohromady
  8. Těsto přehněte přes náplň a slepte. Okraje přimáčkněte a můžete i zmáčknout vidličkou aby náplň nevytékala
  9. Taštičky rozložte na plech vyložený pečícím papírem
  10. Potřete rozšlehaným vejcem
  11. Peče v předehřáté troubě na 210 stupňů asi 10 minut. Když jsou kapsičky zlaté můžete vynechat.

 

Rajčatová omáčka na pizzu:

  • 250g pasírovaných rajčat (konzerva)
  • 1 lžíce cukru*
  • 1 lžička soli
  • 1 malá cibule
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžička sušené bazalky (lze vynechat)
  • 1 lžička sušeného oregana (lze vynechat)

*pro sladší sugo ještě 1 lžíci cukru přidejte

 

  1. Cibuli pokrájejte nadrobno a orestujte dosklovata na lžíci oleje (asi 2 minuty)
  2. Do pánve přidejte cukr, sůl, bazalku a oregano a nechte za stálého míchání bylinky chvilku rozvonět
  3. Zalijte pasírovanými rajčaty a 5 minut povařte. Omáčku často míchhejte aby se nepřipálila.

 

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 2 dny