Jestli hledáte recept na rychlou snídani/oběd/večeři je omeleta skvělou volbou. Nechápu, jak jsem na tohle jídlo mohla zapomenout. Je rychlé a tak dobré!
Takhle omeleta je ještě o level výš, je totiž plněná. Dělala jsem jí k obědu. Doma jsme skoro nic neměli, jen vajíčka a nějakou zeleninu. Vidíte, a nakonec je z toho vynikající oběd. Proto pořád zkouším nové recepty – i když doma skoro nic není, vždy se z toho dá něco uvařit😊.
Suroviny:
- 4 vejce
- 3 lžíce vody (20 gramů)
- ¼ lžičky soli
- Špetka černého pepře
- 1 lžíce ghí nebo oleje
Náplň
- 1 malá červená kapie (120 gramů)
- 150g rajčat
- 2 lžíce cibule
- 2 lžičky ghí nebo olivového oleje
Postup
Vajíčka rozšlehejte s vodou, solí a pepřem. V pánvi (ideálně nepřilnavé) zahřejte ghí a omeletu na ní opečte. Peču jí pouze z jedné strany. Aby se udělala i svrchu a zůstala pěkně šťavnatá dám na pánev víko a za chvilku je hotová.
Sundejte z plotny a dejte na talíř.
Dále si na pánvi zahřejte ghí nebo jiný tuk, přidejte pokrájenou cibulku a na kostky nakrájenou kapii. Opékejte doměkka. Odstavte a vmíchejte rajčata nakrájená na kostičky.
Náplň dejte na omeletu, přiklopte a je to.
Chybí vám maso?
Já jsem Jardovi opekla 3 plátky šunky. Musí to být šunka s 90 procenty a více masa. Bud se dá nakrájet na kostičky a opéct dokřupava, nebo trochu osmažit plátky (chutná pak více jak pečené maso) anebo ji jen nakrájet na kousky a přidat do náplně.
Dále také můžete přidat sýr – dejte ho na omeletu hned poté co jí sundáte z pánve, aby se roztekl.
Cibule
Cibulku jsem sebrala z naší zahrádky. Přestože je zima, je jí tam ještě dost. Takhle konkrétně vyrostla do délky více než jednoho metru!