Omáčku z pečených paprik si zamilujete. Já jsem vždycky dělala jen rajčatovou, tohle je pro mě novinka. Je to příjemná změna, to vám povím. Papriky se nejdříve upečou v troubě a pak se z nich udělá omáčka. Na posypání jsem navíc testovala jednu novinku – veganský parmezán. Vyrobila jsem ho z kešu ořechů a pár dalších surovin (brzy bude recept).

Na těstoviny i veganský sýr jsem byla moc zvědavá. Taky mě zajímalo, jestli to Jarda vůbec bude jíst. Obavy byly zbytečné. Je to vynikající a talíře byl prázdné než bys řekl PARMEZÁN:-D.

 

Suroviny

  • 2 červené kapie – 270 gramů
  • 150g cibule
  • 125ml mandlového mléka
  • 100g rajčatové pasaty (pokud nechcete rajčata, použijte o to více papriky)*
  • 1 velký stroužek česneku (13 gramů)
  • 1 lžíce agáve sirupu
  • 1 lžička soli

*původně jsem chtěla udělat omáčku jen z paprik, ale nakonec jsem tam dala i pasírovaná rajčata. Přijde mi, že omáčku skvěle dochutily a daly jí zajímavější chuť. Prostě jsem to nevydržela a ty rajčata tam dala:-D

 

Postup

Papriky potřete olivovým olejem, také česnek a cibuli nakrájenou na půlky. Dejte do trouby a pečte na 200 stupňů 20 minut. Až paprika bude mít na sobě takové hnědé flíčky, vyndejte.

Nyní papriky oloupejte, jde to snadno.

Papriky, česnek, cibuli rozmixujte s mlékem na hladkou omáčku. Přidejte také agáve sirup a sůl. Já jsem přidala i pasírovaná rajčata, za mě je omáčka takto lepší, ale jestli chcete ochutnejte jen tu z paprik a uvidíte😊.

Omáčku ještě krátce povařte.

Podávejte s těstovinami.

 

Já jsem tentokrát  použila cizrnové těstoviny. Nevím, jestli jsou bez lepku, ale  každopádně jsou moc dobré.