Recept na pomazánku Zálesák. Možná tuto pomazánku znáte – prodává se už hodně dlouho. Pamatuju si ji jako malé dítě, kdy nám ji rodiče kupovali ke svačině na zahrádku. Po letech jsem si tuto pomazánku koupila a rovnou jsem si k ní nakoupila suroviny na její výrobu, které jsem si přečetla na obale. Doma jsem ladila a ladila, aby chutnala stejně.

Myslím, že se mi to docela povedlo. Chuťově jsou si velice podobné. Samozřejmě tam některé suroviny chybí, ale to jsou přesně ty suroviny, které byste si doma do jídla nevadí. Bez nich se ráda obejdu😊.

 

Suroviny:

  • 95g Palouček (čerstvý sýr v alobalu z Lidlu)
  • 65g zakysané smetany
  • 10-15g křenu (můj recept)
  • 2 lžičky nadrobno nakrájené cibule (1/2 malé)
  • 1 a ½ lžičky červené pálivé feferonky (4cm)
  • 1 a 1/4 lžičky krupicového cukru
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • ½ lžičky soli
  • Špetka mletého černého pepře

 

Postup:

Cibulku nakrájejte na co nejmenší kostičky. Stejně tak i feferonku.

Poté všechno smíchejte dohromady a dobře promíchejte. Ochutnejte a ještě dolaďte.

 

Použila jsem domácí křen, s kupovaným můžete dosáhnout jiných výsledků. Proto ho začněte přidávat postupně.