Když se řekne slovo puding okamžitě se mi vybaví sáček instantního prášku, ze kterého se uvaří puding. Puding se ale dá připravit i bez kukuřičného škrobu ochuceného aromatem (puding v prášku je jen kukuřičný škrob, nic víc). Avokádový puding je zdravější verzí klasického pudingu a musím říct, že mi chutná mnohem víc.

 

Připravíte ho rozmixováním avokáda, banánu, jogurtu, chia semínek a kakaa. Žádné vaření nebude. Jediné, co budete potřebovat je mixér. Je to rychlá a zdravá svačinka, která je navíc i bez lepku. Neobsahuje rafinovaný cukr, jen med nebo datlový sirup. Zato obsahuje zdravé tuky obsažené v avokádu, draslík a vlákninu. Osladit ho ale můžete i jiným sladidlem jako je například kokosový cukr, agáve sirup.

SurovinY

  • 1 zralé avokádo*
  • 4 lžíce hořkého kakaa
  • 2 zralé banány
  • 120g bílého selského nebo řeckého jogurtu

Volitelně:

  • 2 lžíce medu nebo datlového sirupu
  • 2 lžíce chia semínek (obsahují hodně vlákniny)

 

*když zmáčknete slupku bude měkké a po prstu zůstane důlek.

 

Příprava

Všechny suroviny na přípravu pudingu dejte do mixéru a rozmixujte do hladkého krému. Chia semínka se mixují také, ne jaké u chia pudingu kde se nechávají vcelku.

Puding můžete jíst ihned, ale nejlépe chutná až po 4-8 hodinách v lednici. Puding ještě zhoustne a chutě se lépe propojí.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny