Hledáte recepty na zdravé svačiny? Tak to jste na správné adrese. Jedním z mých oblíbených svačin jsou jablečné sendviče s arašídovým máslem. Jsou vyrobené z plátků jablek a po namazání arašídovým máslem ještě sypané müsli. Ráda používám domácí arašídové müsli, ale použít můžete jakékoliv zapečené nebo nezapečené müsli. Úžasné na téhle svačině je to, že se z jednoho jediného jablka opravdu najíte a navíc u zaženete chutě na sladké.

Suroviny

  • 1 větší jablko
  • Arašídové máslo
  • Müsli (zapečené nebo sypané)

Příprava

  1. Jablko nakrájejte na silnější plátky. Není nutné ho loupat, ale pokud chcete můžete.
  2. Pomocí nože odřízněte jadýrka tak aby kolečka nepraskla (stačí část s jadýrky obříznout a vyndat).
  3. Každý druhý plátek potřete arašídovým máslem pokojové teploty. Z lednice může být dost tuhé tak ho nechte ohřát na lince. Na celé jablko jsem spotřebovala asi tak 2 lžíce arašídového másla.
  4. Plátky s arašídovým máslem posypte müsli. Můžete použít zapečené nebo jen sypané. Já jsem použila domácí arašídové müsli, které se k tomu perfektně hodí (odkaz na domácí arašídové müsli pod receptem).
  5. Teď už jen stačí müsli zakrýt zbylými plátky jablek a sendviče jsou hotové.

TIP: vyrobte si vlastní arašídové müsli které se bude do jablečných sendvičů perfektně hodit. Tady je odkaz: arašídové müsli: