Salát je podle mě v horkých dnes tou nejlepší volbou na oběd nebo večeři. Já teď na nich ujíždím (už snad celý měsíc). Zkouším různé kombinace, nové suroviny, dresinky…zkrátka aby to nebyla nuda.

Tenhle salát se neskutečně povedl, a proto bych se s vámi chtěla podělit o recept. Jsou v něm hned 2 hodně zajímavé suroviny – Hustopečské mandle a superfood Maqui. Obě suroviny pro mě byly úplnou novinkou a proto jsem nevěděla jak to dopadlo. Výsledek mě velice mile překvapil – salát s dresinkem chutná fantasticky a kromě toho to lahodí i oku.

Moje nejoblíbenější barva je fialová. Prášek z Maqui dodá jídlům krásnou fialovou barvu…rozhodně jsem s ním neskončila. Brzy se tak můžete těšit na další fialová jídla:-P

 

 

Suroviny:

  • 1 ledový salát
  • 1 salátová okurka
  • dresink z pinií (recept níže)
  • Pinie
  • Hustopečské mandle
  • Volitelně: červená cibule, niva, parmezán

 

Dresink z piniových oříšků:

  • 70g piniových oříšků
  • 80-100ml vody
  • 20g citrónové šťávy
  • 20g nutričního droždí
  • 2 lžičky MAQUI prášku (prodává Rainbow planet)*
  • ½ lžičky himalájské soli (nebo mořské)
  • ¼ lžičky mletého černého pepře

*Jedná se o prášek z bobulí Maqui. Je to neskutečně zdravé ovoce a proto jsem ho zařadila i do tohoto receptu. Dresink lze samozřejmě udělat i bez něj:-).

Hustopečské mandle:

Hustopečské mandle prodává firma Chuť Moravy. Mandle se sbírají v Hustopečí na Moravě, kde mají více než 900 stromů. Jedná se o nezralé (zelené) mandle naložené do sladkého nálevu.

 

Postup

Jako první si připravte dresink. Vše dejte do nádoby a rozmixujte tyčovým mixérem.

Dále si natrhejte ledový salát, okurku nakrájejte na silnější půlkolečka a dejte je do velké mísy.

Salát polijte připraveným dresinkem.

Posypte hustopečskými mandlemi nakrájenými na menší větší kousky, kolečky červené cibule, nalámanou nivou a posypte trochou parmazánu nebo jiného podobného sýra (např. Grana padano).

Salát s dresinkem promíchejte až přímo před jídlem, aby zelenina nepustila vodu.