Omeletu si dám ráda vždycky, stejně jako všechno z vajec. Říkala jsem si, že vyzkouším něco nového a vybrala si francouzskou omeletu. Je to omeleta, která se po upečení naplní šunkou a sýrem a pak se druhou půlkou omelety tato náplň zakryje. Sýr se pěkně rozpustí a je to moc dobré.

Hledáte rychlou snídani? Připravte si francouzskou omeletu, ta je k snídani jako dělaná😊.

 

Budete potřebovat:

  • 2 vejce vel. M nebo 3 vel. M
  • 2 lžíce vody
  • 1/8 lžičky soli
  • Špetka mletého černého pepře
  • 1 lžička másla

+

  • 1 plátek šunky s vysokým obsahem masa
  • 50g eidamu nebo jiného sýra
  • Volitelně: čerstvý koriandr na ozdobu

 

Postup

Vajíčka rozšlehejte s vodou, solí a pepřem.

Máslo dejte zahřát na pánev, ideálně nepřilnavou. Teplotu jsem nastavila na střední.

Vlijte vajíčka a rozlijte do stran. Až bude omeleta skoro pevná, odstavte.

Půlku posypte šunkou nakrájenou na kostičky a posypte strouhaným sýrem. Zakryjte druhou půlkou a sundejte s pánve.

Podávejte například s topinkami, ozdobenou sekaným koriandrem.

Tuhle pánev jsem si koupila před 2 lety v Banquetu a zatím jsem s ní spokojená. Není nutné používat olej, co mi vyhovuje. Uvidíme, jak dlouho nepřilnavý povrch ještě vydrží. Důležité je samozřejmě nepoužívat žádné ostré nástroje, protože ty by povrch poškodily.