Tohle je jen takový rychlý tip na snídani. Dávám přednost sladké snídani, takže u mě moc tipů na ty slané nenajde (za to se omlouvám). Jestli něco vede na plné čáře, tak je to jednoznačně arašídové máslo a banán. Je až neskutečné, kolik druhů jídel k snídani můžete s jejich použitím připravit.

 

Pár tipů na další dny:

Banánové sushi

Rýžový chlebíček s banánem a arašídovým máslem

Banánové špalíčky

Banán na špejli

 

A určitě se vám bude hodit i recept na domácí arašídové máslo. Mám velkou spotřebu, takže si ho vyrábím namísto kupování. Výhodou je, že máte jistotu, co do másla dáváte. Divili byste se, kolikrát v tom kupovaném najdete to, co tam ani nepatří.

 

Suroviny:

  • Toastový chléb
  • Arašídové máslo z pražených arašídů
  • Zralý banán

Pomůcky: Topinkovač

 

Postup

Toastový chléb dejte do topinkovače. Já mám na výběr 5 stupňů propečení. Ten poslední je na mě až moc, spíše dávám tu trojku, která je podle mě ideální.

Až vám vyskočí, hned ho potřete poctivou porcí arašídového másla a na to dejte kolečka banánu. Čím zralejší banán bude, tím bude sladší.

Poznámky:

Používám máslo z pražených arašídů, protože má za mě mnohem lepší chuť. Nevím proč, ale to z nepražených mi nechutná.