Kokosový cukr je zdravou náhradou ze bílý cukr. Vyrábí se ze získaného nektaru z kokosových palem. Má příjemnou karamelovou chuť a použít ho můžete kdekoliv místo cukru třtinového nebo bílého. Skořicový cukr v obchodě prodávají zásadně s bílým nebo třtinovým cukrem. Kokosový cukr používám docela často tak jsem mě napadlo proč bych z něj nemohla vyrobit i skořicový cukr? Je vhodným sladidlem i pro milovníky zdravého životního stylu. Místo klasické skořice jsem použila skořice Cejlonskou. Má jemnou, sladkou chuť a není tak hořká.

Suroviny

  • 90 gramů kokosového cukru
  • 10 gramů mleté cejlonské skořice*

*použít ale můžete i klasickou mletou skořici

Příprava

  • Vše smíchejte. Uložte do uzavíratelného obalu

 

Použití: do kávy nebo čaje, na palačinky a lívance, na pečení

 

Skladování: při pokojové teplotě

Trvanlivost: 1 rok