Zdravější náhrada za klasický cukr moučka. Můžete ho použít při výrobě polevy na dorty, zákusky nebo tam, kde recepty cukr moučku vyžadují

Suroviny

  • 1 hrnek kokosového cukru
  • 1 lžička tapiokového/kukuřičného škrobu

 

Pomůcky:

Mixér/robot/smoothie maker/chopper/elektrický mlýnek na kávu…zkrátka něco co mixuje:), stěrka

 

Příprava

  1. Kokosový cukr smíchejte se škrobem a promíchejte. Díky škrobu se cukr nelepí a vydrží stále nadýchaný a práškový tak jak má moučkový cukr být. Pokud cukr spotřebujete okamžitě můžete škrob vynechat
  2. Nasypte do mixéru/robota a mixujte 2-5 minut až vznikne z cukru prášek. Alespoň jednou zastavte a cukr promíchejte, aby byl rozmixován stejnoměrně.
  3. Naberte si trochu cukru mezi prsty a otestujte jestli v něm necítíte hrudky nebo zrníčka cukru. Pokud je dostatečně jemný ukončete mixování, pokud vám přijde hrubý ještě chvíli pokračujte
  4. Hotový cukr uložte do uzavřené nádoby.

Používejte dle potřeby stejně jako klasický práškový cukr

 

Trvanlivost: cukr se nekazí, vydrží tedy než ho spotřebujete

Skladování: v uzavřené nádobě (vlhkost ve vzduchu způsobuje tvrdnutí cukru)

 

Dotazy:

Zapomněla jsem cukr otevřený a ztvrdnul mi.

– Když je v kuchyni vysoká vlhkost a cukr zůstane otevřený může vlhkost z okolí pohlcovat. Pokud je slepený smíchejte ho v míse s další lžičkou škrobu a promíchejte metličkou nebo krátce promixujte.

Kde koupím tapiokový škrob?

Tapiokový škrob seženete ve prodejnách zdravé výživy nebo na internetu