Nachos jsou vlastně chipsy z tortily. Narozdíl od klasických chipsů jsou tyto nachos pečené v troubě. Většinou jsou kukuřičné, ale můžete použít i tortilu pšeničnou. Můžete je posypat kořením, bylinkami nebo sýrem. Chutnají skvěle samotné nebo k nim můžete do misky podávat s dipem, salsou nebo guacamole.

Suroviny

  • Tortily (domácí nebo kupované)
  • Olej na potření
  • Sůl

Volitelně: koření na posyp, strouhaný sýr

Příprava

Pomůcky: plech, pečící papír, nůž

 

  1. Tortily nařežte na trojúhelníčky. Nejdříve tortilu nařežu na 8 plátků pizzy a pak ty plátky na 4 trojúhelníčky. Ale je to jen na vás jak je nařežete.
  2. Potřete z obou stran olejem. Olej můžete rozetřít ručně nebo použijte mašlovačku
  3. Rozložte na plech vyložený pečícím papírem a osolte. Také můžete použít různé druhy koření nebo strouhaný sýr
  4. Pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů 5-10minut. Až začnou okraje nědout je hotovo a můžete je vyndat. Jde to opravdu rychle takže to chce od začátku hlídat. Po vychladnutí budou ještě křupavější
  5. Ihned použijte nebo uložte do uzavřené nádoby

 

Skladování: při pokojové teplotě

Trvanlivost: 5-7 dní