Smoothie kaše jsou snad nejchutnější a nejzdravější snídaní kterou znám. Tentokrát jsem si k snídani připravila čokoládou jahodovou misku se sójovým mlékem. Je tedy vhodná i pro vegany. Na oslazení jsem použila třtinový cukr, ale lze ho vynechat nebo nahradit agávovým či datlovým sirupem. Ráda na posyp používám různá semínka a tak jsem misku ozdobila chia semínky, kakaovými boby. Přidala jsem i pokrájený banán protože bez kousků ovoce si to nedovedu představit.

Suroviny

  • 130g mražených jahod
  • 125ml sójového mléka
  • 10 kostek ledu
  • 1 lžíce hořkého kakaa
  • 2 lžičky třtinového cukru

 

Na ozdobu (vyberte si nebo použijte vše)

  • Kakaové boby
  • Chia semínka
  • 1 banán
  • Jahody

Příprava

  1. Vše na smoothie kaši rozmixujte. Pokud je to moc husté a nejde rozmixovat přidejte lžíci mléka nebo více podle potřeby.
  2. Kaši přelijte do misky a ozdobte pokrájeným banánem, chia semínka, kakaovými boby nebo co vám chutná.