Mám pro vás další tip, co udělat z datlí. Mám je moc ráda a stále objevuji nové a nové způsoby, jak se dají zpracovat. Samozřejmě si je ráda dám i samotné, ale jelikož ráda zkouším nové chutě většinou zkouším něco nového.

 

Budete potřebovat:

 

Datle nakrojte a vyndejte pecku. Připravte si jen tolik datlí, kolik chcete sníst. Zbytek si naplníte potom, náplň vám vydrží v lednici několik dní. Nemusíte jí tedy spotřebovat najednou.

Žervé smíchejte s medem. Já jsem dala 1 a ½ lžíce, třeba vám bude vyhovovat jiné množství. Určitě záleží i na samotném žervé, každé může mít jinou chuť.  (moje bylo z Lidlu, značka Pilos). Med tu slouží k ochucení sýra. Medovo-sýrová chuť společně s datlemi tvoří opravdu lahodnou kombinaci.

Teď už jen datle naplňte sýrem a posypte nadrobno nakrájenými pistáciemi.

Dobrou chuť

 

Poznámka:

Místo žervé by se dal použít i Philadelphia sýr, to je dost podobné.

Žervé je třeba použít neochucené. Raději si tedy zkontrolujte, jestli jste omylem nekoupili třeba česnekové nebo pažitkové…už se mi to totiž stalo, a to jsem si říkala, že se mi to stát určitě nemůže:-D. řeknu vám, že dezert z česnekového žervé byl opravdu pochoutka:-D.

Med by měl být tekutý, bez krystalků cukru, aby se v žervé dobře rozpustil.