Hledáte sladkou ale zdravou snídani? Tak to jste na správné adrese. Díky ovesným vločkám bez lepku je vhodná i každého, kdo se musí lepku vyhýbat. Kaše se přes noc „uvaří sama“. Stačí všechny suroviny smíchat ve sklenici a dát do lednice. Přes noc ovesné vločky nabobtnají a tak vznikne ovesná kaše i bez vaření. Na ozdobu pak můžete použít další ovoce, ořechy nebo semínka

Suroviny

  • 70g bílého jogurtu
  • 60ml mléka
  • 50g ovesných vloček bez lepku
  • 5 středních jahod  (čerstvé nebo mražené)
  • 2 lžičky chia semínek
  • 1 lžička třtinového cukru nebo agávového sirupu

*1 lžička konopných semínek

*pár malin

Příprava

Všechny suroviny promíchejte v misce a přelijte do sklenice. Můžete vše míchat i rovnou ve sklenici, ale jen pokud je větší abyste měli dostatek místa.

V případě mražených jahod přidejte jahody rovnou (do rána se rozmrazí). Pokud používáte čerstvé jahody počkejte s nimi až do rána. Jahody můžete nakrájet na plátky nebo je nechat vcelku. Ráno s nimi ozdobte  hotovou kaši.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny