Akorát jsem dokončila první vánoční cukroví. Je to taková dobrota, že jsem vám sem hned šla nahrát recept. Do Vánoce samozřejmě nevydrží, protože se jedná o nepečené cukroví. Byla to spíše taková zkouška, jestli to bude fungovat. Tenhle recept mám už nějakou chvíli v deskách na vyzkoušení. Dneska jsem se do něj konečně pustila.
Jsou to domácí Rafaello kuličky. Na jejich přípravu bude potřebovat jen dvě suroviny. Dovnitř jsem zabalila mandle, aby to bylo jako u originálu. Můžete je tam dát, ale nemusíte. Je to super jednoduchý recept, uvidíte sami.
Přísahala jsem si, že je budu jíst postupně a teď sem píšu recept jednou rukou a druhou baštím kuličky. To abych si šla zítra pořádně zaběhat😆 .

Rafaello kuličky:

️1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka .
️200g strouhaného kokosu
️30 loupaných mandlí (možná více, záleží na velikosti kuliček) .
️+100g strouhaného kokosu na obalení

Kokos nasypte do misky a zalijte kondenzovaným mlékem. Zakryjte a dejte přes noc do lednice. Druhý den je těsto na kuličky hotové. Promíchejte. Vezměte si kousek hmoty, dovnitř vložte mandli a zabalte. Uválejte kuličku a obalte v kokosu.
Skladování: v lednici

Trvanlivost: těžko říct. Pár dnů jistě vydrží, ale jsou tak dobré že s tím moc nepočítejte

 

Poznámka: O Vánocích chci zkusit mandli obalit v piškotovém těstě a teprve poté v kokosu. V originálním Rafaellu je sušenka, tak by to mohlo chutnat skvěle. Uvidíme, jestli se to povede přidám sem recept:-)