Zítra je Valentýn a to si zaslouží něco speciální. Co třeba hrnek růžové horké čokolády se šlehačkou a růžovým cukrem? Každý rok vymýšlím něco nového, čím Jardu překvapím. Loni to byly srdcoburgery-hamburgery ve tvaru srdce. Tento rok to bude růžová horká čokoláda, valentýnský likér, banánová srdíčka a růžové pizza kapsy. Recepty najdete na dole.

Začneme horkou čokoládou. Je krémová, růžová a vypadá luxusně. Potěšit s ní můžete svoji drahou polovičku anebo jí udělat dětem jen tak, pro radost. Ať už Valentýna slavíte nebo ne, hrnkem dobré horké čokolády nikdy nic nezkazíte😊.

 

 

Budete potřebovat:

  • 500ml plnotučného mléka
  • 20g vanilkového pudingu (2 lžíce)
  • 4 lžičky cukru (nebo podle chuti)
  • Malá červená řepa
  • Volitelně: bílá čokoláda

Na ozdobu

  • Šlehačka
  • Volitelně: růžový cukr (recept dole)

 

Příprava:

Z mléka odeberte třetinu a zbytek přiveďte k varu v malém hrnci.

Do mléka, které jste si dali stranou, přidejte vanilkový puding a cukr. Dobře promíchejte a za stálého míchání metličkou vmíchejte do vroucího mléka. Mléko okamžitě začne houstnout. Kdo chce, může ještě čokoládu vylepšit přidáním bílé čokolády (v libovolném množství😊). Vařte 1-2 minuty, poté odstavte.

Pro výrobu barviva oloupejte řepu. Nastrouhejte ji najemno a dejte do síta. Zmáčkněte ji lžičkou, ať pustí šťávu. Potřebovat budete 1-2 lžičky šťávy.

Získanou řepovou šťávu přidejte do čokolády a promíchejte. Přidávejte ji postupně, dokud nebudete s barvou spokojeni.

Teď už jen zbývá čokoládu nalít do hrnků a ozdobit šlehačkou.

Tento krok je volitelný: Chtěla jsem, aby čokoláda byla dokonalá a tak jsem si ještě připravila růžový cukr. Je to velice jednoduché. Stačí smíchat 30 gramy cukru se 4 kapkami řepové šťávy. Promíchejte a nechte uschnout. Pro urychlení dejte na topení. Až cukr uschne, rozdrobte ho. Jde použít i čerstvě obarvený, ale bude hodně slepený.

 

Užijte si krásného Valentýna!