Vietnamskou kávu mám moc ráda. Je to káva, která se přes speciální kovový filtr – phin filtr, překape do hrnku, ve kterém je slazené kondenzované mléko. Před pitím se káva s mlékem promíchá a vznikne vynikající horký nápoj. Vietnamskou kávu momentálně nemám, není zrovna běžně k sehnání. Proto jsem zkusila použít kávu, která mi ji velice připomínala. Tentokrát jsem namísto té vietnamské, použila kávu Costa Rica Black diamonds. Kávu jsem připravila jako vždycky, tak, jak se připravovat má. A jak to dopadlo?

Výsledek byl lepší, než jsem čekala. Káva je té vietnamské velice podobná, a proto je i výsledný nápoj velmi podobný. Káva mi moc chutnala. Je sladká i hořká zároveň, tak jako u vietnamské. Oproti vietnamské kávě je tu jediný rozdíl, v této kávě je lehce cítit čokoláda. To mi ale ani trochu nevadilo, naopak, chuť čokolády je vždy vítána!

Vše na tuhle kávu koupíte na www.kopiluwak.eu. Nic nemusíte shánět, mají tam kávu i phin filtr, bez kterého se příprava vietnamské kávy neobejde. Takže jestli chcete zkusit tuhle netradiční kávu, běžte do toho. Určitě nebude litovat, protože je opravdu vynikající!:-)

 

Budete potřebovat:

  • 10g nahrubo mleté kávy Costa Rica Black diamonds
  • 80ml vody o teplotě 95 stupňů
  • Phin filtr
  • Hrnek
  • 2 lžíce slazeného kondenzovaného mléka – Salko

 

Káva Costa Rica Black diamonds z www.kopiluwak.eu:

 

Postup:

Kávu namelte nahrubo. Kávy musí být takto namletá, jinak by propadávala sítem.

Do hrnku dejte 2 lžíce slazeného kondenzovaného mléka.

Kávu dejte do filtru, zakryjte sítem a postavte na hrnek.

Nyní do filtr nalijte 20ml kávy. Počkejte, až se vsákne, tím kávu spaříte. Poté už můžete do filtru nalít zbytek vody – 60ml. Zakryjte a nechte překapat. Bude to trvat několik minut. Při překapávání kávu nemíchejte ani jinak neuspěchávejte.

Po překapání sundejte filtr, promíchejte kávu a můžete ochutnat😊 Dobrou chuť