Lassí je osvěžující indický nápoj z jogurtu. Existuje mnoho receptů, jak si tento nápoj připravit. Dnes se podíváme na lassí jahodové . Samosběry jahod jsou v plném proudu, na zahrádce dozrály jahody…jahodové lassí bylo jasnou volbou😊. Jelikož si tento nápoj připravuju opravdu často, mám pro vás hned 3 recepty. Ráda je střídám, tak je taky můžete vyzkoušet všechny.

V horkých letních dnech si tento nápoj ráda připravuju namísto snídaně nebo svačiny. Je v něm jogurt a ovoce, takže to vlastně jídlo je😊. Výhoda je, že si ho můžu vzít i na cestu do práce, dostatečně mě zasytí a hlavně krásně ochladí. Jogurt vás opravdu ochladí, v Indii vědí, proč tento nápoj popíjí po celý den, když je venku vedro.

 

3 recepty na jahodové lassí

 

1. recept

300g čerstvých jahod

200g bílého jogurtu

100ml mléka

led

Volitelně: Cukr podle chuti

 

2.recept

200g jahod

125ml studené vody

125g bílého jogurtu

30g cukru

¼ lžičky mletého kardamomu

 

3.recept

200g jahod

125ml studené vody

125g bílého jogurtu

30g cukru

1 banán

 

PŘÍPRAVA (u všech receptů je stejná)

Všechny suroviny dejte do mixéru a rozmixujte na hladký nápoj. Nalijte do sklenice a přidejte pár kostek ledu.

Pro bohatou pěnu přidejte pár kostek ledu do mixéru a rozmixujte je společně se zbytkem surovin.