Zdravé avokádové sušenky, které si můžete dopřát bez výčitek. Neobsahují rafinovaný cukr a dokonce ani máslo. Máslo totiž nahradilo avokádo, je plné zdravých tuků a tak máslo bez problému nahradí. Místo mouky jsem použila rozmixované ovesné vločky aby sušenky měly vysoký obsah vlákniny. 

Suroviny

    • 260g zralého avokáda (1 střední)
    • 60g třtinového cukru
    • 50g ovesné mouky (tedy ovesné vločky rozmixované na prášek)
    • 45g hořkého kakaa
    • 1 vejce
    • 2 lžičky agáve sirupu (nebo medu)
    • 1/2 lžička jedlé sody
    • Špetka soli

     

    Volitelné:

    • Kousky hořké čokolády

Příprava

  1. Avokádo rozmačkejte na kaši. Přidejte vodu, vejce a med. Šlehejte, dokud nevznikne hladká pasta nebo rozmixujte.
  2. Přidejte třtinový cukr, ovesnou mouku, hořké kakao, sůl a jedlou sodu. Ovesnou mouku vyrobíte rozmixováním ovesných vloček na prášek. 
  3. Z těsta tvořte pomocí dvou lžic hromádky na plechu vyloženým pečícím papírem. Nechte je tak jak jsou, když je nezmáčknete budou pěkně vysoké.
  4. Pečte předehřáté troubě na 175 stupňů 10-12 minut. Až bude špejle čistá můžete sušenky vytáhnout.

 

Skladování: v lednici nebo mrazáku

Trvanlivost: 1 týden v lednici, 1 měsíc v mrazáku