Bazalka se spíše používá ve slané kuchyni například do omáček nebo na pizzu. Chutná ale stejně dobře i ve sladké kuchyni. Já ji používám do domácích limonád. Chuti se opravdu nemusíte bát, mě osobně trochu připomíná mátu. Limonádu jsem osladila medem, takže neobsahuje žádný přidaný cukr, dále jsem použila citronovou šťávu a samozřejmě i zmíněnou čerstvou bazalku. Ochutnejte a dejte bazalce šanci, protože ona si jí opravdu zaslouží.

Suroviny

  • 500ml vody
  • 5 větších lístků čerstvé bazalky
  • 3 lžíce medu (40 gramů)
  • 1 citrón

Příprava

  1. Bazalku a med rozmačkejte vidličkou do pasty.
  2. Pastu zalijte vodu a přidejte i čerstvě vymačkanou citronovou šťávu.
  3. Limonádu nechte několik hodin v lednici nebo přes noc, aby se chutě uvolnily. Přeceďte a podávejte.
  4. Ozdobte čerstvou bazalkou

 

TIP: Pro perlivou limonádu použijte perlivou vodu