Blíží se grilovací sezóna a vy už se nemůžete dočkat až si uděláte hamburgery? Ať už máte rádi hamburgery grilované nebo smažené na pánvi je základem placka z mletého masa. Po každé tak musíte maso okořenit, vytvarovat ,opéct a pak samozřejmě musíte i umýt nádobí. Znám ale jednoduchý trik, jak si udělat placky do zásoby abyste to nemuseli pokaždé opakovat. Maso na hamburgery na vás bude čekat v mrazáku a až budete chtít můžete ho rovnou hodit na pánev nebo na gril.

Suroviny

  • 1kg mletého masa (vepřové/hovězí/mix)
  • 2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • pečící papír

Příprava

 

  1. Mleté maso vyndejte obalu a dejte do mísy. Přidejte sůl a pepře. Maso dobře promíchejte aby bylo stejně slané.
  2. Připravte si pečící papír podložený třeba tácem (aby šel přenášet).
  3. Maso rozdělte na 8 dílů nebo pokud chcete hodně vysoké maso jen na 4. Z každého kousku vyválejte kuličku. Dejte jí na pečící papír a rozmačkejte na placku. Popraskané kraje urovnejte rukou. Také můžete použít tvořítko na hambugery které vám práci urychlí.
  4. Připravené placky dejte do mrazáku asi tak na hodinu. Poté vyndejte a nastříhejte papír tak, aby vám na každém čtverci zůstalo jedno maso.
  5. Než stihne maso rozmrznout dejte takto připravené do sáčku. Maso můžete rovnou smažit na pečícím papíru na pánvi nebo v troubě bez přidání tuku. Nebo papír sundejte a vyhoďte. Slouží také k tomu aby se maso během mražení nepřilepilo k sobě. Nezapomeňte sáček popsat datem.

Použití: maso opečte na rozpálené pánvi nebo grilu z obou stran.  

Skladování: v mrazáku

Trvanlivost: 6 měsíců (já ho ale nikdy tak dlouho v mrazáku nenechávám protože se vždycky spotřebuje)