Uvařte si čaj z máty peprné,je moc dobrý a také má léčivé účinky. Mátu si můžete vypěstovat i doma a používat jí do spousty receptů . Jedním z nich je tento vynikající mátový čaj, který je od přírody sladký i když do něj nepřidáte cukr. Stačí mátu sklidit a nechat vyvěšenou, dokud úplně neuschne. Usušené lístky otrhejte a uložte do zavíracího obalu. Když dostanete chuť na čaj stačí sušené listy zalit horkou vodou a nechat vylouhovat. U domácích zdrojů máte vždycky jistotu co jíte a navíc je to krásný pocit když do receptů používáte vlastní bylinky.

Suroviny

  • 250ml horké vody
  • 1 vrchovatá lžička sušených listů máty peprné 

Volitelně: Cukr, med, citronová šťáva

Příprava

  1. Horkou, ale ne vroucí vodou zalijte mátové lístky.
  2. Přikryjte a nechte 10 minut louhovat.
  3. Podle chuti oslaďte nebo přidejte citronovou šťávu. Máta má nasládlejší chuť a je to jeden z čajů který chutná výborně i bez oslazení. Může to ho tedy klidně nechat i neoslazený a věřím, že tak bude chutnat i dětem.
  4. Podávejte horký