Před měsícem jsem spustila Cestu kolem světa, a protože k cestování patří i nápoje, mám pro vás dnes velice zajímavý kávový nápoj. Jmenuje se Café bombon a pochází se Španělska. Hned, jak jsem tento nápoj objevila, věděla jsem, že ho musím ochutnat. Skládá se z espressa a slazeného kondenzovaného mléka (v poměru 1:1). Hned jsme jela do obchodu pro Salko:-D. Přiznám se, že jsem si nedala jednu kafčo, ale ten den jsem si dala hned tři a k tomu ještě pár lžic Salka. To je taková dobrota! = Sbohem figuro na léto☹.

Café Bombon

 

Tento nápoj mi připomíná vietnamskou kávu. Rozdíl je v tom, že na překapání vietnamské kávy používá phin filtr a káva se nechá pomalu překapat. Na přípravu Café Bombon můžete použít kávovar, Cafflano Kompresso, Moka konvičku nebo cokoliv, v čem připravíte silnou kávu. Vietnamská káva má hodně výraznou chuť, je silnější. Café bombon je chuťově jemnější a sladší.

Vietnamská káva

 

Spojení hořké a sladké chuti v jednom nápoji je dokonalé. Tento nápoj určitě nedělám naposledy a všem doporučuju ho vyzkoušet😊.

 

 

Budete potřebovat:

  • 1 espresso

Já jsem espresso připravila v pomocí Cafflano Kompresso. Použila jsem 12g mleté kávy a 50ml teplé vody. Pro přípravu v kávovaru použijte 7 gramů kávy na přípravu jednoho espressa.

  • 30g slazeného kondenzovaného mléka (použila jsem Salko)
  • Malý průhledný šálek

 

Káva:

Do tohoto receptu jsem si vybrala kávu India Mysorre. Tuto kávu mám z www.kopiluluwak.eu a je to asi ta nejlepší káva, jakou jsem kdy ochutnala. Samotná je taky moc dobrá, ale když přidáte mléko nebo v tomto případě slazené kondenzované mléko, vynikne jeho karamelová chuť.

 

Příprava kávy:

Kávu jsem si nejdříve namlela. Mám ruční mlýnek, ve kterém kávu namelu až  před přípravou kávy. Podle toho, jak potřebuju, si kávu namelu na požadovanou hrubost. Protože jsem v tomto případě na přípravu kávy použila Cafflano Kompresso (ruční espresso kávovar), namlela jsem kávu najemno.

Ruční mlýnek na kávu

Kávu jsem dala do síta, upěchovala a našroubovala zpátky. Poté jsem do tubusu Cafflana nalila 50ml vody o teplotě 95 stupňů – to odpovídá teplotě vody, při které rychlovarná konvice vypne. Stlačila jsem píst a kávu přefiltrovala do spodní nádobky. Získala jsem přibližně 30ml silné kávy.

Cafflano Kompresso – tahle malá věcička dělá luxusní espresso (z www.kopiluwak.eu)

 

Do malého šálku jsem nalila slazené kondenzované mléko.  Použila jsem průhledný šálek, aby byly vrstvy pěkně vidět.

Poté jsem pomalu nalila připravené espresso.

Teď už jen zbývá vychutnat si šálek tohoto jedinečného nápoje.

Před pitím nápoj promíchejte.