Tuto omáčku můžete použít jako přeliv na různé dezerty jako jsou lívance, palačinky nebo zmrzlinové poháry.

Suroviny

  • 120ml mléka
  • 35g hořkého kakaa
  • 3 lžíce arašídového másla

*cukr nebo sladidlo dle chuti (volitelně)

Příprava

  1. Kakao nasypte do mléka a metličkou dobře promíchejte.
  2. Nalijte do malého hrnce spolu. Přidejte také cukr.
  3. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 3-5 minut. Omáčku jsem vařila jsem na střední teplotu.
  4. Omáčka začne během vaření houstnout a tmavou. To se začalo kakao rozpuštět a mléko zahušťovat. Doba vaření se bude lišit, ale že je omáčka hotová poznáte když zhoustne a ztmavne (jako na fotce). Jen dávejte pozor aby se nepřipálila.
  5. Odstavte a přidejte hořkou čokoládu i arašídové máslo. Pro sladší chuť můžete použít čokoládu mléčnou.
  6. Omáčku můžete ihned použít nebo nechat vychladnout a uložit do lednice

Mléko můžete použít klasické kravské, ale výborné je i kokosové.

 

Skladujte v lednici v uzavřené nádobě

Trvanlivost: 3 dny