Když jsou vedra, vyhýbám se pečení a vaření. Nač doma ještě přitápět, že?

 

Minulý týden jsem si do zásoby upekla chlebík – je to norský Knekkebrod. Složení je podstatně zdravější, než u klasického. Jsou tam ovesné otruby, spousta semínek, celozrnná mouka… Kromě toho nám doma moc chutná a výhodou je právě i jeho dlouhá trvanlivost.

Poslední dobou ujíždím na hummusu, a tak jsem ho použila i pro přípravu této svačiny.

 

Budete potřebovat:

  • Knekkebrod (RECEPT)
  • Chilli hummus (Kupuji v Bille nebo dělám domácí)
  • Salátová okurka
  • Sůl, pepř
  • Sezam
  • Citron

Postup

Knekkebrod natřete poctivou dávkou hummusu.

Na to dejte kolečka okurky, posypte špetkou soli, pepře a sezamu. Nakonec zakápněte citronem nebo olivovým olejem. Někdy dávám i trochu mleté červené papriky.

 

Poznámky:

Když nemám chilli hummus, stačí ten klasický posypat špetkou mletého chilli.