Co nevidět tu bude sezóna jahod. Jako každý rok se otevřou samosběry, v obchodech klesnou ceny a naše domácnosti zaplaví toto sladké ovoce. Receptů na to, jak jahody využít tak není nikdy dost. Klasický jahodový koktejl jsem doplnila o smetanu ke šlehání, která mu dodá neskutečně krémovou a smetanou chuť. Nejen k jahodové sezóně, ale i k celému létu ovocné koktejly prostě patří.

Suroviny

  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 100 gramů čerstvých nebo zmrzlých jahod (=8 středních)
  • 60 ml smetany ke šlehání (=1/4 hrnku)
  • cukr dle chuti
  • Na ozdobu: šlehačka

Příprava

  1. Mléko, jahody, cukr a smetanu ke šlehání rozmixujte
  2. Plňte do sklenic
  3. Ozdobte šlehačkou a plátky jahod

 

TIP: přidejte pár kapek vanilkového extraktu nebo trochu vanilkové pasty