Vyzkoušejte místo smažené cibulky udělat karamelizovanou. Má příjemnou sladkou chuť a skvěle se tak hodí do hamburgerů, hotdogů, sendvičů nebo baget. Také jí můžete přidat ke grilovanému masu nebo dalším pečený, smažený nebo grilovaným jídle. Jeden z mých nejoblíbenějších receptů je hot dog s kečupem a karamelizovanou cibulka. Ta kombinace je prostě úžasná. Vždycky mám v lednici nebo mrazáku minimálně jednu skleničku. Vždycky se totiž najde něco k čemu jí použít.

Suroviny

  • 200g cibule =1 velká nebo 2 menší
  • 175ml vody
  • 60g cukru
  • 1/4 lžičky soli

Příprava

  1. Cibuli nakrájejte na měsíčky
  2. Cukr nasypte na rozpálenou pánev a nechte zezlátnout
  3. Přidejte vodu a míchejte dokud se cukr nerozpustí
  4. Přidejte cibuli a za občasného míchání vařte na střední teplotu 10-15 minut. Cibule změkne a zesklovatí. V případě vyvaření vody pár lžic přidejte.
  5. Sundejte ze sporáku a nechte vychladnout. Pro tekutější konzistenci můžete přidat pár lžic teplé vody.
  6. Ihned podávejte nebo uložte do lednice

 

Použití: na párky v rohlíku, saláty, do hamburgerů, sendvičů, na míchaná vajíčka, ke smaženým pokrmů nebo do dresingů

Skladování: v lednici

Trvanlivost: min 1 týden. Pro delší trvanlivost můžete cibuli uložit do mrazáku. Před použití jí stačí nechat povolit a pak ohřát v mikrovlnce nebo na sporáku.