Doma vyrobené kakao obsahuje jen 2 základní suroviny a to hořké kakao a cukr. Nic jiného totiž obsahovat nemusí. Stejně jako to v obchodě má opravdu dlouhou trvanlivost. Neobsahujte totiž nic co by se v něm mělo zkazit. Můžete si ho klidně vyrobit i kila do zásoby. Ve skříni na vás počká minimálně 1 rok. Kupovaná kakaa obsahují aromata aby mělo kakao silnější chuť a také emulgátory. Ani jedno z toho přidávat nebudeme a raději naše tělo ušetříme těchto látek. Místo aroma jsem použila sůl, která čokoládovou chuť také zesílí (opravdu to funguje, zkuste si do horké čokolády přidat trochu soli). A na závěr trochu skořice protože ta k čokoládě prostě patří.

Suroviny

  • 400 gramů cukru
  • 80 gramů hořkého kakaa
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/4 lžička soli pro zvýraznění kakaové chuti

Příprava

  1. Hořké kakao, cukr, skořici a sůl smíchejte
  2. Nasypte do mixéru a rozmixujte. Až se z kakaa vytvoří prášek je hotovo. Pro jistotu můžete kakao prosít a co zůstane v sítu domixovat.
  3. Přesypte do uzavíratelného obalu

Skladujte při pokojové teplotě

Trvanlivost: min. 1 rok

Použití: 4-6 polévkových lžic rozpusťte v 1 hrnku teplého nebo studeného mléka. U studeného mléka doporučuji před zalitím nejdříve rozmíchat v malém množství mléka.

Pozn.

Pokud nechcete kakao mixovat můžete použít práškový cukr. Kupovaný moučkový cukr obsahuje kukuřiční škrob nebo jiné protihrudkující látky. Proto jsem použila ten klasický bez příměsí.