Recept na tradiční moučník tentokrát v prášku. Pokud si nadýchaný srnčí hřbet rádi upečete bude se vám tento recept určitě hodit. Všechny suché ingredience smícháte a uložíte do zavírací sklenice nebo jiného obalu. Až dostanete chuť stačí sáhnout do skříně a přidat jen olej, mléko a vajíčka. Ušetříte si čas s odvažováním jednotlivých složek a nestane se že by vám třeba došel cukr nebo mouka. Podívejte se jak si směs na srnčí hřbet namíchat:

SurovinY

  • 150g cukr moučka
  • 125g polohrubá mouka
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • + sáček čokoládové polevy nebo 1 čokoláda na polevu
  • Obal: dóza nebo sklenice 500g

 

Příprava

Všechny suroviny smíchejte a uložte do uzavíratelného dózy.

Ke můžete přilepit nebo přivázat sáček čokoládové polevy nebo čokoládu

Skladování: při pokojové teplotě

Trvanlivost: podle data použité mouky

 

Použití:

  • 1 srnčí hřbet v prášku
  • 125 ml mléka
  • 125ml oleje
  • 2 vejce

* kůra z 1/4 citrónu

Pomůcky: forma na srnčí hřbet

  1. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky bílky
  2. Mléko, olej a žloutky vyšlehejte a přidejte srnčí hřbet v prášku. Dobře promíchejte.
  3. Bílky vyšlehejte dotuha a pomalu vmíchejte ke zbytku těsta
  4. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. V případě silikonové formy to není nutné
  5. Troubu předehřejte na 180 stupňů cca 45 minut (průběžně kontrolujte). Hotový hřbet zanechá špejli po vytažení čistou.
  6. Upečený hřbet nechte ve formě 10 minut vychladnout. Bude se snadněji vyklápět a neměl by tolik praskat
  7. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (cca 30 sekund) nebo rozpusťte polevu dle návodu na obalu