Milujete už od dětství krupicovou kaši, ale máte alergii na lepek? Zkuste rýžovou krupicovou kaši a uvidíte že nepoznáte rozdíl. Rýže totiž lepek neobsahuje takže si ji můžete bez obav vychutnat. Je navíc vhodná i pro děti a starší osoby díky své lehké stravitelnosti. Výborně chutná stejně jako ta klasická krupicová kaše s máslem, cukrem a kakaem. Můžete ji ale také použít ke snídani místo klasické ovesné kaše a ozdobit ji podle svých představ třeba čerstvým ovocem.

Suroviny

Na 4 porce:

  • 100 gramů rýžové krupice (4 polévkové lžíce)
  • 80 gramů sušeného mléka

Příprava

– všechny suroviny smíchejte a uložte do uzavíratelné dózy

 

Příprava 1 porce:

45 gramů směsi na krupicovou kaši

150 ml vody

  1. Kaši a vodu smíchejte
  2. Přiveďte k varu a 2 minuty povařte za stálého míchání
  3. Doslaďte dle chuti a podávejte horké nebo studené

 

Pro slazenou instantní verzi:

  • 100gramů rýžové krupice
  • 80 gramů sušeného mléka
  • 40 gramů cukru moučka/cukr krupice/třtinový cukr…

– vše smíchejte,

– na 150 ml vody použijte dle návodu výše množství 55 gramů kaše.